1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. دسته‌بندی نشده
  6. /
  7. چگونه یک فروشگاه اینترنتی...

چگونه یک فروشگاه اینترنتی موفق راه اندازی کنیم؟ راهنمای جامع

امروزه کسب و کارها با گذشته کاملا متفاوت شده‌اند. اجاره بسیار بالای مغازه‌ها، مالیات، مشکلات ترافیکی، برنامه زمانی فشرده و بسیاری دیگر از موارد باعث شده تا افرادی که در گذشته صاحب یک فروشگاه فیزیکی بوده‌اند، به ساخت فروشگاه اینترنتی روی بیاورند. البته کرونا نیز سرعت این تغییر را چند برابر کرد. در حال حاضر فروشگاه‌های اینترنتی با رشد چشمگیری رو به رو شده‌اند. به همین دلیل امروز ما در این پست قصد داریم تا به شما بگوییم که چگونه یک فروشگاه اینترنتی موفق راه اندازی کنیم. پس اگر شما هم قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی هستید و هزاران سوال در ذهن شماست، با این آموزش گام به گام با ما همراه باشید.

چگونه یک فروشگاه اینترنتی موفق راه اندازی کنیم

 چگونه یک فروشگاه اینترنتی موفق راه اندازی کنیم؟ مراحل گام به گام

برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی باید مسیر طولانی را سپری کنیم تا بتوانیم به موفقیت برسیم. چه بسیار فروشگاه‌هایی که به سادگی وارد بازی شده‌اند و پس از چندماه فعالیت با شکست سنگینی رو به رو شده‌اند. اگر قصد دارید که بدانید چگونه یک فروشگاه اینترنتی موفق راه اندازی کنیم، تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

1.  طراحی و نگارش بیزینس پلن

اولین گام بسیار مهم در راه اندازی هر کسب و کاری، بیزینس پلن است. حتی اگر بخواهید اسپانسر و یا سرمایه گذار نیز جذب کنید، بدون در اختیار داشتن بیزینس پلن نمیتوانید به هدف خود برسید. برای طراحی و نگارش بیزینس پلن باید به موارد بسیار زیادی توجه کنید. برای شروع کار یک کاغذ و خودکار بردارید و موارد زیر را یادداشت کنید. در گام اول چه محصولی در سایت خود میفروشید، محصولات را از کجا تامین می‌کنید، چه میزان سود برای فروش هر محصول در نظر دارید، رقبا شما چه افرادی هستند، چگونه میتوانید بر رقبا پیروز شوید، از چه راه‌هایی میتوانید فروشگاه خود را به افراد بیشتری معرفی کنید، چقدر بودجه برای تبلیغات کنار گذاشته‌اید. پاسخ به این سوالات میتواند چراغ راهی برای آینده کاری شما باشد. پس به دقت به آنها پاسخ دهید.

2.  انتخاب نام دامنه برای فروشگاه اینترنتی

در این بخش شما باید به سراغ انتخاب نام دامنه برای فروشگاه اینترنتی خود بروید. در این مرحله کار سختی در پیش دارید چون دامنه‌ای که انتخاب می‌کنید اول از همه باید یونیک یا منحصر به فرد باشد. ضمن اینکه دامنه نباید آنقدر طولانی شود که تایپ آن برای افراد مختلف سخت باشد. دامنه مورد نظر شما باید بیانگر کسب و کار شما باشد. راحتی در تایپ، زیبایی کلمه، شمایل زیبای حروف الفای بکار رفته در دامنه، همگی جز مواردیست که در زمان انتخاب نام دامنه باید به آن بسیار توجه کنید. متاسفانه از اونجایی که بیشتر دامنه‌ها توسط دلال‌های دامنه خریداری شده‌اند، انتخاب و خرید یک دامنه مناسب برای شما شاید کمی سخت باشد. اما این مرحله را باید با دقت بسیار بالایی انجام دهید.

3.  انتخاب پلتفرم برای فروشگاه اینترنتی

این مرحله بیس و پایه کار شماست. شما باید پلتفرم مناسب راه اندازی فروشگاه اینترنتی را انتخاب کنید. در اینجا باید انتخاب کنید که قصد دارید فروشگاه شما بر پایه وبسایت باشد یا اپلیکیشن اندروید، اپلیکیشن ios یا هر سه مورد. همچنین باید سیستم مدیریت محتوا یا CMS را نیز در این مرحله انتخاب کنید.

4.  طراحی رابط و تجربه کاربری فروشگاه اینترنتی

رابط و تجربه کاربری ( UI / UX  ) دو فاکتور بسیار مهم در طراحی هر فروشگاه اینترنتی است. یعنی اگر شخصی از ما بپرسد که چگونه یک فروشگاه اینترنتی موفق راه اندازی کنیم، پاسخ ما به این شخص، دقت و تمرکز بسیار زیاد روی رابط و تجربه کاربری است. در این مرحله شما باید فروشگاه اینترنتی خود را اول از نظر زیبایی به خوبی طراحی کنید، تمامی المان‌های بکار رفته در فروشگاه، تصاویر، رنگ‌ها، اندازه فونت و موارد دیگر باید به بهترین شکل در کنار یکدیگر قرار گرفته باشند.

برای طراحی تجربه کاربری نیز باید یک سناریو بسیار جذاب طراحی کنید. شما باید روند بازدید  از محصولات سایت، جستجو، دسته بندی‌ها، انتخاب محصول، پرداخت، خرید و غیره را به بهترین شکل پیاده سازی کنید تا کاربر آسان‌تر بتواند خرید خود را انجام دهید. به عبارت دیگر رابط کاربری  کلیه موارد مربوط به ظاهر سایت می‌شود و تجربه کاربری نیز به راحتی کاربر توجه دارد. اگر در این کار تخصصی ندارید، میتوانید آن را به افراد صاحب تخصص در این زمینه واگذار کنید.

مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی موفق

5.  افزودن محصولات به فروشگاه اینترنتی

در سه مرحله بالا شما را مراحل ساخت یک فروشگاه اینترنتی آشنا کردیم و گفتیم که چگونه فروشگاه اینترنتی موفق بسازیم، در این مرحله شما باید محصولات خود را به سایت اضافه کنید. این مرحله کمی سخت و طاقت فرساست و شما باید یک کار تکراری را بارها و بارها تکرار کنید. ابتدا دسته بندی‌های مربوط به محصولات خود را درون سایت وارد کنید. سپس محصولات خود را در سایت قرار دهید. محصولات باید به شکل کامل و دقیق در سایت قرار بگیرند.

در این مرحله باید تصاویر مختلف محصول، عنوان آشکار و واضح، توضیح دقیق محصول، مشخصات کامل و حتی فیلم‌هایی از محصولتان را نیز در سایت قرار دهید. هرچه اطلاعات شما کامل‌تر باشد، کاربران نیز از شما راحت‌تر خرید خواهند کرد.

6.  تنظیم قوانین، شرایط و نحوه ارسال محصول

هر کسب و کاری قوانین خاص خود را دارد. وقت آن فرا رسیده تا صفحه‌ای از فروشگاه اینترنتی خود را به تنظیم قوانین و شرایط و نحوه ارسال محصول اختصاص دهید. در این صفحه شما باید قوانین سایت را قرار دهید. این قوانین میتواند شامل موارد و شرایط مرجوعی، شرایط و موارد عودت وجه وغیره شود. شما باید نحوه ارسال محصول را نیز در سایت خود به خوبی توضیح دهید. اگر محصول شما شکستنی است، باید در این بخش ذکر کنید که مسئولیت شکست محصولات با چه کسی است.

بهتر است تا همیشه چند روش ارسال را برای کاربران خود ایجاد کنید. به دیجی کالا نگاه نکنید که تنها از دو روش محصول را به مشتریان خود ارسال می‌کند. دیجی کالا یک فروشگاه بسیار بزرگ است و کارهایی که انجام می‌دهد با کارهایی که شما باید انجام دهید قابل مقایسه نیست. ضمن اینکه تحویل حضوری درب انبار یا دفتر نیز میتواند به عنوان یک مزیت برای شما محسوب شود.

7.  انتخاب استراتژی برای تبلیغ و جذب مشتریان

تا اینجای کار فروشگاه اینترنتی شما ساخته شده است. قطعا اگر فقط خودتان از آدرس فروشگاه اطلاع داشته باشید، هیچ سود و منفعتی برای شما نخواهد داشت. به همین دلیل شما باید استراتژی درستی برای تبلیغات و جذب مشتری داشته باشید. این مرحله بسیار مهم است. در حال حاضر روش‌های بازاریابی مختلفی در دنیای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد. شما میتوانید تبلیغات سوشیال مدیا را انتخاب کنید. میتوانید از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کنید. استفاده از تبلیغات در سایت‌ها نیز یکی دیگر از گزینه‌ها است. حتی در مواردی میتوانید به سراغ تبلیغات قدیمی‌تر یعنی پیامک و ایمیل نیز بروید.

در این مرحله باید روش تبلیغاتی خود را انتخاب کرده و بودجه مناسبی را برای انجام این تبلیغات در نظر بگیرید. پس از به اتمام رسیدن بوجه، نتایج را بررسی کنید و در صورت لزوم کمپین تبلیغاتی خود را بهینه کنید.

8.  بارگذاری سایت و در دسترس قرار دادن آن برای عموم

اکنون تمام کارهای مهم و لازم برای راه ساخت فروشگاه اینترنتی موفق را انجام داده‌اید. وقت آن فرا رسیده تا سایت را در هاست بارگزاری کنید، دامنه را به آن وصل کنید و سایتتان را در دسترس عموم قرار دهید. با اینکار کاربران وارد شما می‌شوند و میتوانید آهسته آهسته از سایتتان کسب درآمد کنید. البته روش‌هایی وجود دارد که به رشد درآمدی شما از فروشگاه اینترنتی کمک خواهد کرد که در زیر به آنها اشاره کرده‌ایم.

مواردی که به رشد فروشگاه اینترنتی شما کمک می‌کند

در کنار تبلیغات، موارد دیگری نیز وجود دارد که به رشد فروشگاه اینترنتی شما و افزایش مشتریانتان کمک بسیار زیادی خواهد کرد. در زیر شما را با این موارد بیشتر آشنا کرده‌ایم. پس لطفا با ما همراه بمانید.

1.  تولید اپلیکیشن وب ویو برای شروع کار

اما بخش بسیار مهمی از مقاله چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم، همین بخش است. در این مرحله شما میتوانید پای خود را فراتر بگذارید و نسبت به رقبا یک گام جلوتر بروید. شما میتوانید ساخت اپلیکیشن وب ویو را در دستور کار خود قرار دهید. همانطور که می‌دانید بسیاری از کاربران از تلفن همراه برای بازدید از سایت‌ها استفاده می‌کنند. شما میتوانید یک اپلیکیشن وب ویو بسازید تا آنها با استفاده از اپ اختصاصی شما وارد سایتتان شوند. ضمن اینکه تبدیل سایت فروشگاهی به اپلیکیشن وب ویو باعث می‌شود تا کاربران برای همیشه به شما دسترسی داشته باشند.

2.  انتشار اپلیکیشن در مارکت ها

پس از ساخت اپلیکیشن وب ویو، باید آن را در جایی قرار دهید تا افراد بسیار زیادی به اپ شما دسترسی داشته باشند، در این مرحله باید اپلیکیشن خود را در مارکت‌های مختلف آپلود کنید. شما میتوانید اپتان را مایکت، کافه بازار و گوگل پلی منتشر کنید. البته فراموش نکنید که یک اپلیکیشن برای انتشار در مارکت‌های مختلف باید پیش نیازهایی را پاس کند. خوشبختانه اپلیکیشن‌های ساخته شده توسط اپیشو این پیش‌نیازها را به خوبی پاس کرده است.

بیشتر بخوانید : قوانین انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی استور چیست؟

نکات مهم در ساخت فروشگاه اینترنتی موفق

نکاتی برای داشتن فروشگاه اینترنتی موفق

در بالا به شما گفتیم که چگونه فروشگاه اینترنتی موفق بسازیم. اما در اینجا قصد داریم تا شما را با نکاتی برای داشتن فروشگاه اینترنتی موفق آشنا کنیم. امید است تا با بررسی نکات زیر بتوانید فروشگاه اینترنتی خوبی را برای خود ایجاد کنید.

  • دامنه‌ای که برای سایتتان انتخاب می‌کنید به هیچ وجه قابل تغییر نیست، پس باید در انتخاب دامنه بسیار دقت کنید.
  • دامنه سایت شما باید کوتاه باشد. سعی کنید تا از دامنه‌های با معنی استفاده کنید تا در ذهن کاربران به خوبی ثبت شود.
  • سعی کنید تا از دش ( – ) و اعداد در دامنه خود استفاده نکنید.
  • به مشتریان خود بها دهید، سفارشات آنها را سر وقت ارسال کنید. این میتواند به ارتباط بهتر شما با مشتریان بسیار کمک کند.
  • سعی کنید تا بصورت روزانه محصولاتی را در سایت خود قرار دهید. این میتواند فروش شما را چند برابر کند.
  • حتما دکمه مشاوره رایگان را در سایتتان قرار دهید تا مشتریان شما بتوانند ابهامات در مورد محصول را با شما مطرح کنند.
  • در طراحی رابط کاربری سعی کنید تا از یک رنگ خاص برای بسیاری از بخش‌های سایتتان استفاده کنید. سعی کنید تا از یک فونت استاندارد و سبک استفاده کنید تا سایت شما به سرعت لود شود.
  • تصاویر محصول را حتما بهینه کنید. تصاویر محصول شما همگی با کیفیت و حجم بسیار بالا هستند و اینکار باعث می‌شود تا سرعت لود سایت شما به سرعت کاهش یابد. پس بهتر است تا تصاویر را بهینه کنید. اینکار باعث می‌شود تا حجم تصاویر شما بدون هیچگونه آسیبی به کیفیت تصویر کاهش پیدا کند.
  • از هاست مناسب استفاده کنید. عدم انتخاب هاست مناسب میتواند کاربران را از کندی بیش از حد سایت شما خسته کند. امروزه کاربران حوصله زیادی برای بازکردن سایت‌های کند ندارند.
  • حتما برای سایتتان اپلیکیشن وب ویو بسازید. از انجایی که این اپلیکیشن در تلفن همراه کاربر نصب می‌شود، هر زمان که کاربران به شما نیاز داشته باشند، میتوانند شما را پیدا کنند. در غیر اینصورت باید امیدوار باشید تا حافظه مشتریان خوب کار کند و آدرس سایت شما را به خوبی به خاطرشان بسپارند.
  • حتما اپلیکیشنتان را در مارکت‌های معتبر منتشر کنید. اینکار باعث می‌شود تا مشتریان به شما بیشتر اعتماد کنند. همچنین باعث می‌شود تا کاربران بیشتری با فروشگاه اینترنتی شما آشنا شوند.
  • مجوزهای وبسایت خود را در معرض دید عموم قرار دهید. برای راه اندازی یک سایت اینترنتی به مجوزهای خاصی چون نماد اعتماد نیاز است. حتما نماد اعتماد را در جایی مناسب قرار دهید تا کاربران با مشاهده آن بتوانند به شما اعتماد کنند.
  • تجربه کاربری سایت شما باید به ساده‌ترین شکل ممکن طراحی شود. اصلا مراحل خرید را سخت نکنید. اگر محصولات شما زیاد است باید روشی را به کار ببندید تا کاربران بتوانند به راحتی به محصول مورد نظر خود دسترسی داشته باشند. سناریو خرید را چندبار بررسی کنید تا مطمئن شوید که کاربران میتوانند به راحتی از شما خرید کنند.
کلام آخر

راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی درحال حاضر یکی از کارهاییست که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک بسیار زیادی خواهد کرد. فروشگاه اینترنتی میتواند فروش شما را چند برابر کند. اما موفقیت در این امر نیازمند آن است که بدانید چگونه فروشگاه اینترنتی موفق بسازیم. ما در این مقاله شما با راهنمای گام به گام ساخت فروشگاه اینترنتی موفق آشنا کردیم. امیدواریم تا این مقاله برای شما مفید بوده باشد. موفق باشید.

 اگر به دنبال راه اندازی فروشگاه اینترنتی هستید و میخواهید بدانید چگونه فروشگاه اینترنتی موفق بسازیم، این مقاله از سایت اپیشو برای شما مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *